fbpx

У Франківську показали декоративно-прикладне мистецтво Румунії. ФОТО

Культура 14:39, 06.05, 2018

У Музеї мистецтв Прикарпаття у рамках проведення Міжнародного фестивалю мистецтв "Карпатський простір" відкрилася виставка декоративно-прикладного мистецтва і архітектури Румунії.

Представив виставку Надзвичайний і Повноважний посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану
На виставці представлені твори як з історичної спадщини, так і сучасного мистецтва дружньої країни: ікони, автентичний одяг, предмети побуту. Окрему експозицію під назвою "Століття архітектури" складають зображення споруд, побудованих з 1918 по 2018 рік, що, на думку організаторів, дозволить побачити шлях Румунії за сто років, пише прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Крістіан-Леон Цуркану зазначив, що в Румунії, як і в Україні, традиції і народне мистецтво є живими. Вони створюють частину буття кожної людини, тому покажуть відвідувачам Румунію та сприятимуть кращому порозумінню країн Карпатського регіону. 
Гостей з Румунії привітав заступник голови ОДА Ігор Пасічняк. Говорячи про цінність такої виставки та фестивалю загалом, посадовець зауважив:
"Україна і Румунія розташовані поруч, і в культурах обох країн є багато спільного. Тому завдання фестивалю "Карпатський простір" – зробити все для того, щоб через спілкування краще зрозуміти одне одного і стати духовно багатшими".
Насамкінець учасники заходу мали нагоду переглянути фільм "Традиційне весілля в Падурені". 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: