fbpx

У Франківську відзначають 125-річчя з дня народження Павла Тичини

Культура 14:41, 26.01, 2016

Сьогодні, 26 січня, у переддень 125-річного ювілею від дня народження Павла Тичини в читальному залі центральної бібліотеки на вулиці Пилипа Орлика відбулася презентація книжкової виставки у форматі палітри ювілейних дат "Зродився з хвиль золотосиніх – феномен доби".

Виставка складається з чотирьох розділів. Перший присвячений біографії Павла Тичини, другий – творчості письменника, третій – Тичина у сучасному прочитанні та останній – погляди різних критиків на творчість Павла Тичини, інформує СтаніславськеТV.

"Павло Тичина – глибока, широка, неповторна людина, знакова постать, я б сказала, ліричний талант світового масштабу, затиснутий догмами радянської доби. Саме тому ми вирішили організувати такий захід, щоб кожен читач міг сам оцінити його вклад в українську літературу", – каже Надія Каретнікова, провідний бібліотекар читального залу ЦБ.

Триватиме виставка усього три дні – з 26.01.16 по 28.01.16 р.

Довідково:

Павло Тичина  великий український поет-модерніст, перекладач, громадський діяч, новатор поетичної форми.

Зарубіжні поціновувачі художнього слова двічі висували його твори на здобуття Нобелівської премії. Тичину називали "князем української поезії".

Зокрема, академік Єфремов відгукувався про нього так:

"Поет, мабуть, світового масштабу, Тичина формою глибоко національний, бо зумів у своїй творчості використати все багате попередніх поколінь надбання. Він наче випив увесь чар народної мови і вміє орудувати нею з великим смаком і майстерністю… Дивний мрійник з очима дитини і розумом філософа".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: