fbpx

У Франківську преміями відзначили найкращих вчителів області. ФОТО

Суспільство 11:51, 16.03, 2018

В Івано-Франківську урочисто підбили підсумки XXIII обласного туру Всеукраїнського конкурсу "Учитель року – 2018". Переможців конкурсу у чотирьох номінаціях ("Українська мова і література", "Німецька мова", "Фізика", "Фізична культура") нагородили дипломами департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації та грошовими преміями.

В обласному турі Всеукраїнського конкурсу "Учитель року" взяли участь 69 учителів з 14 районів, п'яти міст і двох ОТГ. 38 учасників обласного туру – спеціалісти вищої категорії, 11 з них присвоєно педагогічне звання "старший учитель", 8 – "учитель-методист". Усім учасникам конкурсу вручили дипломи та грошові премії департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА. Загалом на відзначення переможців з обласного бюджету виділили 63 590 гривень. 

"Я вважаю, що конкурс "Учитель року" є своєрідний зріз креативності, успішності і реального стану в цілій шкільній системі області",  зазначила голова журі конкурсу Ольга Слоньовська

Переможець однієї з номінацій  учитель фізики Фізико-технічного ліцею-інтернату Роман Главач. З 19-річним педагогічним стажем освітянин взяв участь у конкурсі вперше. У навчанні учнів практикує метод шаблонів для розв'язування задач з фізики.

1

"Найважче було зважитися на цей конкурс. Знав, що попереду чекає багато сюрпризів, а я їх не дуже люблю",  каже Роман Главач. 

У номінації "Українська мова та література" І місце виборола учителька Калуського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів N10-ліцей" Ольга Кецмур. Освітянка з 12-річним стажем працює над проблемним завданням компетентнісного підходу як одного з чинників формування цілісної особистості. Це означає, що вчитель повинен знаходити підхід до дітей і мотивувати їх здобувати освіту. Складні матеріали вона подає учням за допомогою новітніх методів, які цікаві сучасним дітям.

2

"Для мене цей конкурс означає перш за все професійне зростання. Це можливість бути почутою і зрозумілою і долучитися до реформи нової української школи, що для мене особисто дуже важливо. Мене хвилює майбутнє нашої країни, нашої економіки та усіх галузей, яке залежить від якості освіти",  ділиться Ольга Кецмур.

Вона каже, що наразі в системі освіти їй бракує якісного матеріально-технічного забезпечення. А результат залежить не від кількості годин з предмета, а від якості його викладання.

"Сучасні діти живуть у швидкозмінному технологічному середовищі, і потрібно весь час йти з ними в ногу, аби зацікавлювати їх навчанням", – переконана вчителька.

У номінації "Німецька мова" перемогу здобула учителька Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів N5 з поглибленим вивченням німецької мови Наталія Шарин. Вона працює у школі вже 22 роки. У конкурсі взяла участь, аби поділитися власними освітніми методами та перевірити, чи знайдуть вони відгук у педагогічному середовищі. Зокрема, працює зі старшими класами, які планують здобути німецькомовні дипломи, тому використовує методи розвитку критичного мислення, дебати, дискусії, проектне навчання.

3

"Ці методи досить успішні, оскільки діти здають тести на найвищий рівень С1, отримують німецькі дипломи, їдуть на навчання в Німеччину, Австрію, здають ЗНО на 200 балів, – пишається Наталія Шарин. – Це дітей розвиває. На нашому предметі діти говорять про все на світі. У школі таких предметів більше немає". 

Переможцем став і учитель фізичної культури Яблунівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Косівської районної ради Віталій Абрам'юк. У нього 25-річний педагогічний стаж, і на конкурс подавався вже втретє. 

4

"Цей конкурс виявився для мене своєрідним марафоном. Довелося пройти довгу дистанцію, щоб досягти Олімпу. В себе серед учнів я пропагую Олімпійський рух. Це передбачає проведення олімпійських заходів: олімпійські уроки, олімпійський день, олімпійський тиждень, конкурс вікторин та інші… Це є мотивація учнів до досягнення нових вершин",  розповів учитель.

З 21 по 28 квітня переможці у чотирьох номінаціях представлятимуть Франківщину на заключному турі конкурсу у Рівному  номінація "Німецька мова", Луцьку  номінація "Українська мова і література", Запоріжжі  номінація "Фізична культура", Івано-Франківську  номінація "Фізика".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: