fbpx

У Франківську відзначили психологів, які працюють з бійцями АТО. ФОТО

Суспільство 12:24, 23.04, 2019

Сьогодні з нагоди Дня психолога в мерії Івано-Франківська грамотами відзначили психологів, які працюють з військовослужбовцями, їхніми родинами та родинами загиблих.

За 5 років російсько-української війни в Івано-Франківську психологи проконсультували понад тисячу бійців та їхніх родичів, провели понад півсотні тренінгів, лекторіїв, профілактичних заходів. Про це на оперативній нараді у міського голови розповіла керівниця обласної громадської організації "Центр допомоги "Людина", психолог Наталія Чаплинська.

"Насправді пам'ятаймо, що в нас триває війна і вона закінчиться нескоро, як би то політики не розказували. Ця війна надовго – до тих пір, поки не впаде Москва. Ми це повинні розуміти, що поки наші танки не будуть в Москві, ніякої перемоги не буде", – сказав міський голова Руслан Марцінків

Він подякував психологам, що повертають атовців до мирного життя.

"Це надзвичайно важлива праця, і важливо розуміти, що від вас дуже багато залежить. Хлопці повертаються зі своїми емоційними проблемами. Ндзвичайно важливо, як ми з ними працюємо, як ми їх сприймаємо, – сказав Марцінків. – Часом я теж можу назвати себе трішки психологом, адже буває, що до мене приходять учасники бойових дій і з ними треба просто поговорити. Не стільки треба вирішити їх проблеми, скільки вислухати, і різні бувають ситуації".

Фото зі сторінки Руслана Марцінківа.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: