fbpx

У Франківську візьмуться корчувати борщівник

Суспільство 09:48, 28.05, 2019

Про комунальні проблеми в Івано-Франківську на оперативній нараді в МВК доповів начальник Муніципальної інспекції з благоустрою Мирослав Федорків.

Начальник Муніципальної інспекції з благоустрою Мирослав Федорків зауважив, що борщівник Сосновського – проблема номер один для Франківська.
 
Від борщівника щороку потерпають городяни – діти і дорослі, – які не знають про небезпеку цієї рослини.
 
Федорків закликав усі компанії, які прибирають місто, звертати на це увагу. Він пропонує призначити по 1-2 бригади, які би викорінювали борщівник на території міста.
 
Найближчим часом Муніципальна інспекція з благоустрою вивчатиме місця розташування борщівника та просить громадян повідомляти про місця, де росте небезпечна рослина.
 
"Проблема локалізована, але її треба добити. Думаю, що за рік-два-три її можна вирішити", – сказав Федорків.
 
Борщівник Сосновського  один з небагатьох видів отруйних рослин, поширених в Україні. Борщівник  бур'ян, росте біля доріг, біля лісопосадок, на берегах водойм, на грядках і в міських парках. Високі рослини з пишними кронами суцвіть привертають увагу дорослих і дітей, не знайомих з небезпечними властивостями борщівника. Дотик до листя або стебла борщівника викликає опіки різного ступеня тяжкості. Довго заживають рани, а після лікування залишають на шкірі темні плями.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: