fbpx

У Франківську встановлять закриті та підземні контейнерні майданчики для сміття

Суспільство 13:41, 22.04, 2017

У Івано-Франківську з’являться нові контейнери для сміття і кілька нових закритих та підземних контейнерних майданчиків для твердих побутових відходів.

Про це повідомив перший заступник директора департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Ігор Сенчук, пише Західний кур'єр.

За його словами, нові контейнери для сміття мають встановити переможці тендеру на вивезення ТПВ.

Загалом у тендері взяли участь чотири претенденти – ДП «Автоколона 2222», ПрАТ «АТП-0928», ТзОВ «АВЕ-Франківськ» та ПП Олійник О.В. Хоча комунальники очікували на більшу кількість учасників, адже, як зазначив І. Сенчук, умовами тендеру цікавилися представники фірм з Києва, Тернополя і Чернівців.

Головними критеріями визначення переможців були наявність у претендентів відповідної матеріально-технічної бази і техніки, спроможність надавати якісні послуги, готовність замінити старі контейнери для ТПВ на нові та забезпечити домогосподарства приватного сектора індивідуальними 120 літровими сміттєвими контейнерами.

Водночас Сенчук додав, що департамент проводить тендери на облаштування нових закритих контейнерних майданчиків для ТПВ. Уже незабаром вони мають з’явитися на вул. Гнатюка, Хоткевича і Петлюри, а загалом їх має бути зо два десятки.

Також у місті планують побудувати кілька підземних контейнерних майданчиків для ТПВ у місцях, де теперішнє розміщення сміттєвих контейнерів не відповідає санітарним нормам. Перший підземний контейнерний майданчик у Івано-Франківську буде у самому центрі міста, поблизу стоматкорпусу медуніверситету на вулиці Грушевського. Також комунальники  розглядають можливість будівництва аналогічних майданчиків на вулиці Заклинських, біля колишнього пивзаводу, у сквері на перехресті вулиць Мазепи і Гординського та у дворі будинку №2 на вул. Пулюя, мешканці якого скаржаться на розміщення там контейнерів для сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: