fbpx

У Франківську виконком заборонив використання петард та феєрверків

Суспільство 16:02, 21.12, 2017

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради після нещасного випадку, який стався під час відкриття новорічної ялинки, прийняв рішення про заборону використання петард у місті.

"Заборонити фізичним та юридичним особам реалізацію та використання в громадських і не відведених для цього місцях петард, феєрверків, салютів, а також інших піротехнічних засобів та вибухонебезпечних пристроїв", – йдеться у рішенні.

"Це правильно, – прокоментував рішення виконкому міський голова Руслан  Марцінків.  Маємо резонансний випадок".

Як повідомляв КУРС, під час відкриття ялинки в Івано-Франкківську 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини, поранило петардою від феєрверка, вона втратила багато крові та без свідомості була госпіталізована.

Студенти Прикарпатського національного університету звернулися до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою пояснити причини нещасного випадку. Наступного дня Марцінків оприлюднив офіційний коментар, в якому попросив вибачення у дівчини та її родини, запевнив, що винні отримають догани, а міськрада оплатить лікування потерпілої. 

Сьогодні начальник управління охорони здоров'я Марія Бойко повідомила, що потерпілу студентку перевели з реанімації у звичайну палату. Її життю нічого не загрожує.

Також цим же рішенням виконком заборонив реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на виніс, а також будь-яких напоїв у скляній тарі в період святкування Новорічних та Різдвяних свят з 21 грудня до 20 січня на вулицях, прилеглих до місць проведення святкувань, а саме: Вічевий майдан, вул. Незалежності, вул. Січових Стрільців, вул. Д. Вітовського, вул. Галицька, площа Ринок, вул. Шеремети, вул. Труша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: