fbpx

У Франківську на маршрут №55 вийшли нові комунальні автобуси. ФОТО

Суспільство 13:10, 11.03, 2019

Сьогодні на вулиці Івано-Франківська виїхав транспорт на третій комунальний маршрут №55.

Він з'єднає приміське село Крихівці та мікрорайон "Пасічна" за сполученням: Крихівецька – Мазепи – Бельведерська – Любомира Гузара – Галицька – АС-2; зворотний напрям: АС-2 – Галицька – Дністровська – Василіянок – Вовчинецька – Привокзальна площа – Лепкого – Незалежності – Січових Стрільців – Мазепи – Крихівецька – село Крихівці.

Про цей маршрут неодноразово зверталась громада Крихівців. Якісного транспортного сполучення від села не було, запевняє сільський голова Мирон Гаргат. На маршруті в пікові години курсуватиме 10 автобусів, інтервал руху 8-10 хв. До речі, на 55-й виїхали новенькі автобуси турецького виробництва. Машини покращеного комфорту, оснащені кондиціонерами, відеонаглядом, USB-зарядкою, зручними сидіннями і просунутою електронікою, пристосовані для маломобільних груп, пише прес-служба міського голови Руслана Марцінківа.

"Розвиток комунального транспорту є одним з пріоритетів для міста. За останній рік нам вдалось досягнути величезних результатів у цьому напрямку, бо вже зараз на вулицях Франківська курсує 42 великих автобуси. Паралельно закуповуємо тролейбуси, невдовзі почнемо будівництво тролейбусної лінії на БАМ", – розповів міський голова Руслан Марцінків.

Він підкреслив, що саме це сполучення було ключовим для міста. Адже воно абсолютно не охоплене комунальним транспортом. А головна ціль – охопити пасажирськими перевезеннями від "Електроавтотрансу" усі ключові частини міста.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську до цього вже функціонувало 2 комунальні маршрути – №27 та 41. А в квітні, каже керівник ЕАТ Віталій Голутяк, запустять ще два. Таким чином, в Івано-Франківську працюватиме 5 комунальних маршрутів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: