fbpx

У Франківську визначилися з ескізом пам'ятника Степанові Пушику. ФОТО

Суспільство 07:23, 20.02, 2019

Сьогодні відбулося засідання конкурсної комісії щодо визначення найкращого ескізу пам'ятника Степану Григоровичу Пушику.

В Івано-Франківську планують встановити пам'ятник українському письменнику, літературознавцю, журналісту, громадсько-культурному та політичному діячу, професору Прикарпатського університету ім. В. Стефаника Степану Пушику.

В міській раді відбувся конкурс, на який було подано три заявки: від скульпторів Володимира Семківа та архітектора Юлії Семків, скульптора Йосипа Косовича, а також скульптора Володимира Довбенюка, інформує прес-служба міської ради.

На розгляд конкурсної комісії свої ескізні роботи представили скульптори Володимир Семків (над проектом пам'ятника працював разом із Юлією Семків) і Володимир Довбенюк. До обговорення долучилися і родичі Степана Григоровича. Проект пам'ятника першого скульптора найбільше сподобався комісії. Саме його визначили переможцем. 

Головуючий Олександр Левицький висловив сподівання, що пам'ятник втановлять до перших роковин смерті письменника Степана Пушика.

"Степан Пушик заслуговує, щоб про нього говорили і пам'ятали. Саме тому в нашому місті планують встановити пам'ятник українському письменнику, літературознавцю, журналісту, громадсько-культурному та політичному діячу, професору Прикарпатського університету ім. В. Стефаника. Справді історична для Івано-Франківська та нашої країни постать. Дякуємо родичам, які приєдналися до обговорення", – висловилася секретар міської ради Оксана Савчук.

Нагадаємо, Степан Пушик помер у ніч на 14 серпня минулого року. Поховали його у рідному селі Вікторів Галицького району.

Як писав КУРС, погруддя відомому письменнику планують встановити у Меморіальному сквері в Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: