fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • У Франківську Юрій Андрухович під музику гурту "Сон Сови" зачитав улюблені уривки з "Коханців Юстиції". ВІДЕО

У Франківську Юрій Андрухович під музику гурту "Сон Сови" зачитав улюблені уривки з "Коханців Юстиції". ВІДЕО

Культура 11:02, 14.06, 2018

Вчора ввечері у рамках Міжнародного фестивалю актуального мистецтва Porto Franko на Helicopter Stage у Палаці Потоцьких відомий франківський письменник Юрій Андрухович презентував свої улюблені уривки з роману "Коханці Юстиції" під музичний супровід гурту "Сон Сови".

Гурт "Сон Сови" – це ретельно продумана суміш контрольованого божевілля із академічної музики, джазу та електро. Як зізнаються самі учасники групи, це музика для ще не знятого кінофільму, а за словами музичних критиків, головною особливістю звучання є поєднання тенор-саксофона, віолончелі та синтезаторів. 

Музиканти написали музичний супровід під спеціально вибрані тексти з роману. І це спецпроект лише для Porto Franko.

Зі сцени автор цитував уривок з роману про "Завалений Космос", історію голокосту та "Квитки на магію".

Відео – КУРС

Відео – Porto Franko

КУРС писав про новий роман Юрія Андруховча, початок якому було покладено 27 років тому і який склали вісім з половиною історій про негідників. Роман вийшов у чернівецькому видавництві "Meridian Czernowitz". Відтак перша презентація у форматі автограф-сесії відбулася у Чернівцях наприкінці грудня минулого року. 

У рідному Івано-Франківську читачі презентації "Коханців Юстиції" довелося чекати півроку.

За словами автора, "Коханці Юстиції" – про "гідних негідників". Книга розповідає про несправедливість справедливості. Родинно-побутові і політичні вбивства, зґвалтування і грабунки, розбещення малолітніх і загадкове відокремлення голови, ідейні зради і зради заради ідеї, закладені різним дияволам душі й не завжди справедливі, але часто жахливі покарання. 

Багато з описаних подій відбуваються в Івано-Франківську / Станіславі, а більшість персонажів мають реальні прототипи або ж є героями міських легенд. Юрій Андрухович грається із версіями, вправно жонглює фактами і вигадкою, підкидаючи читачу різноманітні можливості перебігу подій та один із можливих варіантів правди.

У лютому міністр культури Євген Нищук запропонував екранізувати книжку. Однак Юрій Андрухович зазначив, що особисто йому така пропозиція не надходила.

Читайте: "Коханці Юстиції". Уривок з нового роману Юрія Андруховича

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: