fbpx

У Франківську за останні два місяці вже демонтували 36 вивісок

Суспільство 12:37, 02.03, 2019

Вигляд вивісок в Івано-Франківську регулює КП "Муніципальна інспекція з благоустрою". Якщо знаходять порушення – демонтують. Найбільше контролюють історичний центр, але бувають "неправильні" написи і у районах. У 2019 році в Івано-Франківську зняли вже 36 вивісок.

Цього року вивіски демонтовували протягом двох тижнів лютого: за перший зняли 14, а за другий – 22. За словами начальника Муніципальної інспекції з благоустрою Мирослава Федорківа, це доволі швидкий темп, адже за цілий минулий рік демонтували 106 вивісок. Частину знімали самі власники після попередження від інспекції, решту – демонтували працівники підприємства. Крім вивісок, за минулий рік демонтували й 61 гараж, пише Репортер.

"Демонтують ті вивіски, які встановлені самовільно, тобто з порушенням правил благоустрою. Це відбувається постійно", – каже директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

За правилами, якщо інспекція виявляє вивіску, яка не відповідає правилам, власнику дають три робочі дні, аби привести її в порядок або зняти. Якщо цього не зробили, інспекція складає протокол про адмінпорушення і виносить рішення на виконком, щоб демонтувати примусово. Потім вивіску відвозять на склад КП "Івано-Франківськводоекотехпром". Звідти власник може її забрати, заплативши 55 грн за кожен день зберігання, а також вартість демонтажу, яка залежить від кожного окремого випадку. Якщо ж вивіска нікому не потрібна, то через півроку її утилізують. Вимоги до вивісок у місті записані у "Правилах благоустрою". Згідно з ними, вивіски мають бути розташовані у межах вітрин і не закривати фасад чи деталі будівлі.

Більше на сайті "Репортеру".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: