fbpx

У Франківську збирають підписи за освячення стадіону "Рух" після концерту Олега Винника

Суспільство 13:07, 24.06, 2018

Автор відповідної електронної петиції зазначає, що в текстах Олега Винника пропагуються алкоголізм, антихристиянство і розпусні фантазії.

Петицію зареєстрував письменник і громадський діяч Остап Українець.

"Я вирішив, що якщо такої петиції не існує – її варто створити. До того ж, почитавши трохи тексти Винника, я побачив, що в них не лише від'ємна художня вартість, а ще й пропаганда численних гріхів та непристойної поведінки – те, чому не може бути місця у християнському місті.  Закликаю Руслана Марцінківа дослухатися до цієї петиції, провести відповідні наради з представниками церков і старійшинами нашого міста, докласти зусиль до викорінення розпусти, джерело якої змушує франківців масово порушувати правила паркування біля стадіону", – написав Остап у мережі Фейсбук.

Як писав КУРС, вчора ввечері на стадіоні "Рух" в Івано-Франківську зібралися кілька тисяч шанувальників творчості Олега Винника, які прийшли послухати улюбленого виконавця.

Автор іронічної петиції просить міську владу провести нараду з представниками церков, старійшинами міста – і освятити стадіон, щоб очистити його від скверни. Освятити стадіон просить через пропаганду алкоголізму, розпусних фантазій та антихристиянства, які за бажання можна побачити у текстах пісень Олега Винника.

"На концерті могли бути малі діти, не кажучи вже про мешканців навколишніх будинків, які змушені були слухати пропаганду алкоголізму (мне не все равно, с кем ты пьешь вино), розпусних фантазій (ты летала в чьих-то сладких снах), зради (Ах, как жесток обман, У тебя с другим роман), антихристиянства (ошибочное мнение: "Человек  отчасти Бог") тощо. На концерті також були заміжні жінки, у яких під час виконання артистом деяких пісень могли виникати гріховні думки, які згубно впливають на суспільну мораль. Зауважимо також, що більшість пісень, попри бойові дії на Сході України, виконувалися російською мовою",  йдеться у тексті петиції.

Аби міські чиновники розглянули петицію, потрібно, щоб вона зібрала 250 підписів протягом 90 днів. Наразі її підписали більше 30 осіб.

Петиція є іронічною реацією на вказівку міського голови Руслана Марцінківа освятити Палац Потоцьких після виступу "Хамерман знищує віруси". Також після виступу "ХЗВ" в Івано-Франківську Нацполіція відкрила кримінальне провадження за статтею за ст. 296, ч. 2 (хуліганство). 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: