fbpx

У Франківську знову спробують заборонити продаж алкоголю після 22 години

Суспільство 14:15, 09.08, 2018

Сьогодні виконавчий комітет виніс на розгляд сесії міськради проект рішення про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та вин в Івано-Франківську з 22 до 8 години.

Перед винесенням рішення на сесію міської ради воно має пройти громадські слухання.

Заборона стосується всіх суб’єктів господарювання, крім закладів ресторанного господарства.

Забезпечити виконання рішення мають працівники поліції та "Муніципальної варти". Рішення про заборону продажу алкоголю мають затвердити остаточно на сесії вано-Франківської міської ради 31 серпня.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пропонував повністю заборонити продаж алкоголю в обласному центрі після 22 години.

Наразі в Івано-Франківську діє рішення міської ради від 05.10.2010 р. "Про впорядкування продажу пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торговельній мережі міста", однак його виконують далеко не всі. Алкоголь після 22 години не можна придбати лише у великих супермаркетах.

Якщо міськрада ухвалить рішення "Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у місті Івано-Франківську", то рішення міськради від 5 жовтня 2010 року втратить силу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: