fbpx

У франківських маршрутках виступатиме президентський оркестр

Стиль життя 07:54, 27.05, 2016

9 червня в Івано-Франківську відбудеться музична акція "Децентралізація", яка пройде в рамках міжнародного фестивалю Porto Franko Гогольfest. У ній візьмуть участь солісти Національного президентського оркестру, які будуть виконувати авангардну академічну музику в маршрутках, які прямують у спальні райони.

"Цікаво подивитися на реакцію людей, – каже куратор програми "Експериментальна та класична музика" Ілля Разумейко.  Очевидно, коли вони послухають цю музику, то захочуть знову повернутися до російського шансону в маршрутках, проти якого зараз так активно виступають".

Куратор розповів, що кожного музиканта буде супроводжувати "120-кілограмовий волонтер, який буде виконувати роль охоронця", пише weloveua.com

Також Ілля Разумейко поділився, що відкриє Porto Franko Гогольfest виступом духового оркестру і хору, які виконають Симфонію №9 Людвіга ван Бетховена на міській ратуші Івано-Франківська, яка досягає майже 50 метрів.

Ще одна новинка програми експериментальної і класичної музики – нічний електроакустичний перформанс Omnia in Omnibus, який об'єднає західноєвропейську музику останніх 800 років  від Середньовіччя до постмодернізму. Авторами перформансу є відомий австрійський композитор Карлхайнц Ессль і його син Симон.

Подія відбудеться в кінотеатрі "Люм'єр".

"Це буде не просто концерт, а жорстка інтервенція в публічний простір міста,  каже Ілля Разумейко.  Адже він пройде в звичайному кінотеатрі після сеансу якихось "Зоряних воєн".

Porto Franko Гогольfest відбудеться 8-12 червня. У програмі фестивалю  музичні, літературні, театральні події, кінопокази, виставки та перфоманси, які проведуть на різних локаціях в історичному центрі Івано-Франківська.

Нещодавно одразу дві музичні акції провели в обласному центрі Прикарпаття організатори PORTO Franko Гогольfest. Імпровізовану сцену влаштували прямо у холі залізничного вокзалу та на балконах місцевої ратуші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: