fbpx

У франківських школах через зростання цін дітям недодають їжі

Суспільство 17:12, 03.06, 2015

Через ріст цін на продукти й борги норми харчування в закладах освіти міста виконуються на 85 відсотків.

Про це йшлося на круглому столі “Що їдять діти в івано-франківських садках і школах?” в Івано-Франківському управлінні освіти.

“Як можна якісно харчувати дітей за 8 гривень? Про які норми говоримо? Ми звітуємо, що норми виконуються на 80-85 відсотків. Бо ціни змінюються щомісяця. А ми прив’язані до тендерних торгів, які забороняють переглядати ціни”, – пояснює заступник начальника міського управління освіти Світлана Уварова.

В Івано-Франківську обсяг тегдерів на організацію гарячого харчування для учнів початкових класів  11 млн грн на рік. Наразі перед підприємцями, які надають такі послуги,  2 млн 127 тис. грн боргу.

Щоб виправити ситуацію з неякісним харчуванням, слід змінити законодавство про державні закупівлі й переглянути доцільність безплатного харчування для всіх учнів початкових класів, вважають представники управління освіти.

Як повідомляв КУРС, “Батьківський контроль” проводив моніторинг харчування у навчальних закладах Івано-Франківська. Батьківські рейди виявили чимало порушень, зокрема у школі №21 батьки натрапили на рибні котлети з пліснявою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: