fbpx

У франківських школах впроваджують STEM-освіту

Суспільство 09:55, 05.03, 2019

Класична українська школа в Івано-Франківську вже поєднується з сучасними технологіями.

Про це розповів сьогодні на оперативній нараді у міського голови директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук

"STEM-освіта у місті розвивається добре. У школі №26 реалізується проект "Розумники". Класи облаштовані новою технікою, інтерактивними дошками. Це дозволяє дітям вчитися цікаво і за допомогою інновацій. У школі №3 працює інтерактивна підлога. Ми переконані, що сучасну інноваційну освіту треба впроваджувати з перших класів", – каже Максимчук.

Зазначимо, STEM (S – science, T – technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент та інноваційні технології.

За словами головного освітянина, у системі STEM-освіти велике значення займають гуртки програмування мовою Скретч. Такі безкоштовні курси пройшли вже близько 300 школярів молодшого віку. Вчилися і веб-програмуванню. Найбільш успішним проектом став "Навчимо 1000 дітей Arduino робототехніки в школах". Франківські школярі навіть зробили пристрій, який вимірює рівень забруднення повітря.

"Потрібно подумати, як залучати до STEM-освіти і дошкільнят, щоб вони також брали участь у передових освітніх процесах, – зауважив перший заступник міського голови Микола Вітенко.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: