fbpx

У гірські річки Яремчанщини запустили 30 тисяч мальків форелі. ФОТО

Суспільство 16:37, 02.05, 2018

28 квітня проведно акцію "День форелі: зарибнення мальком форелі річок Яремчанщини - 2018".

Акцію організували співзасновник ГО "Інститут розвитку Яремчанського краю" Юрій Вередюк та місцеві підприємці.

Завдяки зусиллям активістів вдалося запустити у гірські струмки краю понад 30 тисяч малька (на суму близько 45 тис. грн), повідомляє Інститут розвитку Яремчанського краюФорель була успішно доставлена у наступні населені пункти та струмки: Яблуницю, Ворохту, Татарів, Микуличин, Яремче, мікрорайон Дора. 

"Спільними зусиллями вже декілька років ми проводимо акцію із зарибнення наших гірських струмків. Сподіваюся, що така наша праця найближчим часом вже дасть свої плоди і наші водоймища будуть заповнені фореллю. Приємно, що з кожним разом стає все більше свідомих людей, які долучаються та всебічно підтримують дану ініціативу. Хочу висловити щирі слова подяки організатору акції Юрію Вередюку, бо насправді це велика праця та самопожертва, окреме спасибі всім, хто фінансово долучився, а також безпосередньо людям, які знайшли час та запускали форель у струмки", – зауважив голова ГО "Інститут розвитку Яремчанського краю" Андрій Дзвінчук. 

Водночас, за словами Юрія Вередюка, акція "День форелі" з кожним роком набирає обертів і переростає у щось більше, ніж просто запуск риби у струмки. Це своєрідна філософія, яка об’єднує багатьох людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: