fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Гошівському монастирі на Прикарпатті поховали отця Вікентія Яніцького, ігумена вільнюського монастиря Святого Йосафата УГКЦ

У Гошівському монастирі на Прикарпатті поховали отця Вікентія Яніцького, ігумена вільнюського монастиря Святого Йосафата УГКЦ

Суспільство 13:39, 09.03, 2015

Отці-Василіяни з усієї України з'їхалися в село Гошів Долинського району, щоби віддати останню шану прикарпатцю, ігумену монастиря Святого Йосафата у Вільнюсі, отцю Вікентію Яніцькому ЧСВВ.

У Гошівському монастирі Отців-Василіян відбувся монаший похорон отця Вінкентія Яніцького ЧСВВ, який внаслідок автокатастрофи відійшов до вічності 4 березня у м. Августові (Польща), на 42-му році життя, 25-му чернечого покликання і 17-му священнослужіння, повідомив сайт ЧСВВ.

Похоронні богослужіння провадили два єпископи: Преосвященний Владика Василій Тучапець ЧСВВ (Екзарх Харківський) та Преосвященний Владика Йосафат Мощич (єпископ-помічник Івано-Франківської Архиєпархії).

З єпископами співслужили Протоігумени Василіянських Провінцій в Україні: о. Пантелеймон Саламаха (Провінція Найсвятішого Спасителя) і о. Павло Райчинець (Провінція Святого Миколая), та близько 80 священнослужителів, з-поміж яких в основному були Отці-Василіяни.

Богослужіння розпочалися з монашого парастасу, після якого була відслужена заупокійна Архієрейська Божественна Літургія.

Владика Василій виголосив після Літургії прощальне слово, в якому, на основі правд християнської віри про людське життя, смерть і воскресіння, пригадав земний шлях бл. пам. о. Вінкентія.

До присутніх, серед яких була й родина померлого, звернувся теж Владика Йосафат, закликавши усіх до заупокійних молитов і прощення.

В свою чергу, Протоігумен о. Пантелеймон зачитав листи-співчуття, які надійшли з приводу несподіваної смерті ієромонаха.

Архієреї, співбрати по Чину, родина, близькі і знайомі та всі присутні процесійно відпровадили тіло покійного до монашого цвинтаря, де відбувся Чин похорону.

Блаженної пам’яті ієромонах Вінкентій Яніцький, ЧСВВ, останніми роками був Ігуменом Монастиря Святого Йосафта у Вільнюсі (Литва). Повертаючись автомобілем з України до Литви, близько 7-ї години ранку, він зіткнувся з вантажівкою поблизу польського міста Августов при складних умовах видимості. Помер згодом у лікарні від отриманих травм, що були несумісні з життям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: