fbpx

В Івано-Франківську показали фільм "Листи з Майдану"

Культура 12:44, 25.08, 2014

У кінотеатрі "Люм'єр" відбувся показ фільму "Листи з Майдану" за участю генерального продюсера та автора ідеї, народного артиста України Василя Ілащука. Презентація пройшла в рамках форуму української молоді діаспори "Франківськ 2014".

Кадри, зняті за три місяці Євромайдану, переплітаються з поезією у 25-хвилинній кінострічці "Листи з Майдану". Автори віршів – не професійні письменники чи поети, це звичайні люди, які "пережили" Майдан і ці емоції передали через написані рядки.

Василь Ілащук каже, що ідея створення такого фільму зародилася, як і сам Майдан. 

"Поезії було дуже багато. Нам було дуже складно вибрати саме ті вірші, які мали би стати основою фільму, тому що кожна поезія, кожен рядок ніс в собі дуже серйозне психологічне навантаження. Ми вибрали 12 творів, які, на нашу думку, найяскравіше відтворювали події на Майдані", – розповідає генеральний продюсер.

До фільму увійшла поезія Тетяни Власової, Євгенії Більченко, Андрія Любки, Ольги Кашпор, Оксани Максимишин-Корабель, Анни Багряної, Лариси Петрів, Ольги Кирилкової, Богдани Стефури, Мирослава Вересюка. Вірші у фільмі читають Василь Ілащук, сестри Тельнюк – Леся та Галина, а також Назар Стригун. Документальні кадри для кінострічки надали журналісти та оператори "Громадського ТВ", "Радіо Свобода" та "Вавилон'13".

16 вересня "Листи з Майдану" переглядатимуть у Конгресі США у Вашингтоні і 25 вересня – в ООН в Нью-Йорку. За словами Василя Ілащука, з-поміж багатьох фільмів про Євромайдан обрали чомусь саме цей. Тому його переклали англійською мовою, хоча з поезією – було складно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: