fbpx

Справу військовика, який одержав 300 доларів хабара, розслідує прикарпатська поліція

Суспільство 12:59, 09.03, 2018

Слідче управління Нацполіції в Івано-Франківській області розпочало досудове слідство за матеріалами Військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону військової прокуратури Західного регіону України за фактом одержання неправомірної винагороди військовослужбовцем (ч. 3 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, на Прикарпатті затримали старшого сержанта, який вимагав у військового 300 доларів хабара за документи на звільнення зі служби.

В ході досудового розслідування встановлено, що військовик впродовж лютого-березня вимагав 10 тисяч гривень за те, щоби, використовуючи своє службове становище, оформити солдату документи про звільнення. Той хотів звільнитися зі служби з причини завершення контракту, але через різні обставини не міг цього зробити.

6 березня у приміщенні штабу військової частини А-3029, що в селі Майдан Тисменицького району, військовик одержав від солдата 300 доларів США за прийняття рішення про звільнення того з військової служби, повернення йому військового квитка, а також за те, щоби не доповідати командуванню про відсутність його на військовій службі під час оформлення документів про звільнення.

На місці події було вилучено предмет неправомірної вигоди – 300 доларів США.

Військовий посадовець затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України.

Такі дії, згідно із санкцією статті, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 30 прожиткових мінімумів.

На цей час проводяться невідкладні слідчі дії та судові експертизи, інформує сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: