fbpx

У Івано-Франківську створили "Ініціативу проти забудови міського озера"

Суспільство 18:45, 15.03, 2015

Відкриту групу для координації громадських ініціатив, спрямованих на протистояння забудові міського озера в Івано-Франківську, створили франківчани в соцмережі Фейсбук.

За два дні, відколи у Фейсбук створена група "Ініціатива проти забудови міського озера", вона об'єднала більше 130 учасників. 

Серед них – відомі у Франківську персони: політолог і експерт в галузі місцевого самоврядування Тарас Случик; громадські активісти Наталя Сербин та Максим Кицюк; юрист, викладач Володимир Чорноус; організатори ініціативи "Гарячий спорт" у Франківську Сергій Караванець та Олег Гатало; художники, журналісти, представники громадських організацій міста і просто небайдужі франківці. 

"Ця група створена для того, аби координувати зусилля усіх небайдужих до долі міського озера в Івано-Франківську. Всіх, хто не згоден з рішенням міської влади віддати його під часткову забудову. Головна ціль групи – спільними зусиллями виробити стратегію та методи боротьби за одну з небагатьох зелених зон, що лишилися в центральній частині міста", – повідомили організатори групи.

Ініціатори громадського спротиву підкреслили, що хочуть зібрати докупи усіх охочих долучитися до створення альтернативи тому проекту забудови, що існує зараз.

"Якщо об'єднати зусилля перспективних та професійних архітекторів, дизайнерів, економістів, юристів, громадських діячів, додати до них еліту міста та відомих городян, то ми можемо зробити свій великий і претензійний проект – діючи разом і скоординовано ми зможемо знайти засоби і кошти", – вважають вони.

Якщо відчуваєте в собі сили і бажання щось змінити, додавайтеся – і будемо разом розробляти стратегію. І друзів кличте, тільки великою силою можна побороти систему, закликали активісти.

Нагадаємо, що рішення комісії з узгодження спірних питань щодо генерального плану Івано-Франківська дозволити житлову забудову території міського озера зі сторони вулиць Ленкавського та Гурика обурило громадськість обласного центру.

Франківці масово публікували гнівні пости в соцмережах, а громадські активісти пообіцяли протидіяти забудові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: