fbpx

У Карпатах знімають новий фільм про Олексу Довбуша – з Валерієм Харчишиним та Марічкою Яремчук

Культура 19:22, 18.06, 2015

У горах Вижницького району на Буковині проходять зйомки фільму про Олексу Довбуша під робочою назвою "Легенда Карпат". Наразі тривають зйомки промо-ролика та кінопроби. На головні ролі у фільмі претендують лідер гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин та співачка Марічка Яремчук.

В руках у головних дійових осіб пістолі, рушниці, ножі, шаблі, бартки (топірці) – на майданчику знімають бойові сцени. Для одного епізоду роблять до 20 дублів. В одній зі сцен представник влади з рушниці вбиває друга Олекси Довбуша. Уже в наступній сцені головний герой намагається помститись. Постріл з пістоля в одного противника, підніжка і удар топірцем в іншого. Зло покаране. Так описують кінопроби журналісти МБ, які побували на місці зйомок.

Режисером фільму виступає чернівецький підприємець Сергій Скобун. Він також є і сопродюсером проекту.

"Олекса Довбуш  це той українець, на якого має рівнятися наша молодь, – каже Сергій Скобун. – У цієї людини була своя життєва позиція, яка не може не вражати. Якщо ти українець, то маєш рівнятися не на Сталлоне чи ще когось, а на наших хлопців – таких, яким був Довбуш".

Автори проекту не розкривають усіх секретів сюжету. Але запевняють, що глядачі нудьгувати під час перегляду не будуть. 

Фільм охоплює період життя Олекси Довбуша з дитинства і до моменту його становлення як захисника бідних, українського Робін Гуда, розповіла Марина Угрін, керівник компанії ART LINE, яка займається менеджментом фільму. За її словами, більшість зйомок заплановано в Карпатах  на горі Цецино, перевалі Німчич, Протятому Камінні, Долішньому Шепіті, перевалі Шурдін. 

За три знімальних дні мають відзняти матеріал на промо-ролик, тоді визначаться із акторами на ролі. 

"Я спілкувалась із операторами, які бачили трохи відзнятого матеріалу з Валерієм Харчишиним і Марічкою Яремчук, – то всі кажуть, що ці актори дуже підходять під свої ролі. Якщо все буде вдало, то протягом місяця можна буде побачити результати цих зйомок у промо-ролику",  додала Марина Угрін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: