fbpx

У Коломиї не вистачає ліків для хворих на кір

Суспільство 18:26, 04.12, 2018

У коломийській інфекційній лікарні кажуть, що кількість пацієнтів, захворілих на кір, у них зростає. Так, станом на 4 грудня зареєстровано 56 осіб, з них 34 – дітей.

Ліків не вистачає, лікарня забезпечена ними менш ніж на 50%. Такий стан не може не викликати серйозне занепокоєння, пише "Дзеркало Коломиї".

Лікар-епідеміолог Коломийської санепідстанції Анатолій Братівник повідомив, що захворюваність на кір проходить хвилеподібно. Попередня хвиля спостерігалася в 2008-2010 роках. Минулого року пішла чергова хвиля, яка досягла свого піку щойно тепер – наприкінці осені – на початку зими.
З усіх 223 хворих, зареєстрованих від початку цього року в Коломиї, 80 осіб захворіли в листопаді. Найбільше дітей і підлітків. Одна дитина потрапила до реанімації, її вилікували. Цей рік – "рекордний" на масові захворювання кором. Так, у медколеджі 18 студентів захворіло одночасно.

Переважна більшість захворілих – невакциновані хворі, як ми вже згадували – діти й підлітки.

Лікарі застерігають: кір може ввести в блуд, бо починається з симптомами звичайної застуди. Далі проходить висипка на тілі, а це означає, що хвороба є інфекційною. Передається кір повітряно-крапельним шляхом. Якщо його вчасно не вилікувати, то можуть виникнути серйозні ускладнення.

Нагадаємо, в Івано-Франківську 532 дітей та 213 дорослих захворіли на кір. Загалом є понад 900 захворілих на кір, однак частина не зареєстрована офіційно в Івано-Франківську.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: