fbpx

У Коломиї об’єднали провадження щодо трьох підозрюваних у вбивстві міліціонера

Суспільство 20:14, 07.06, 2017

У Коломийському міськрайонному суді відбулося чергове колегіальне судове засідання у складі трьох суддів щодо вбивства помічника оперативного чергового Снятинського РВ УМВС в Івано-Франківській області.

Як писав КУРС, у 2014 році городенківські та косівські правоохоронці на території Снятинського району, у полі, виявили тіло 33-річного прапорщика міліції Снятинського райвідділу внутрішніх справ Тараса Вирстюка на четвертий день після його зникнення. За версією слідства, троє п’яних молодиків вбили міліціонера, коли той їхав заступати на службу. Вбивцям загрожує довічне ув’язнення.

Справу розглядали у суді понад рік і лише в листопаді 2015-го оголосили вирок. Коломийський міськрайонний суд за цей злочин засудив Ігоря Винничука та Ігоря Слободяна  обом дали по 14 років, але рідні загиблого вважають такий вирок надто м’яким.

19 травня 2017 року Апеляційним судом Івано-Франківської області до Коломийського міськрайонного суду направлено для розгляду по суті обвинувальний акт щодо третьої особи Віталія Маланчука, який обвинувачується у спільному скоєнні вищевказаних злочинних дій з Слободяном та Винничуком за ст. 115 ч. 2 КК України.  

Сьогодні у судовому засіданні прокурор заявив клопотання про об’єднання вказаних кримінальних проваджень в одне, проти чого не заперечили учасники судового розгляду. Суд ухвалив об’єднати в одне провадження справу про обвинувачення всі трьох підозрюваних за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, повідомила прес-служба Коломийського міськрайонного суду.

По справі оголошено перерву до 13.00 год. 16 червня 2017 року для можливості захиснику ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: