fbpx

У Коломиї шукають місце для нового сміттєзвалища. ВІДЕО

Суспільство 12:02, 19.07, 2018

Закрити сміттєзвалище, – заявив міський голова Коломиї Ігор Слюзар на зустрічі із представниками ОТГ та мешканцями мікрорайону "Канада" в міській раді. Чиновники спільно із представниками громади обговорили питання пошуку місця для нового полігона.

Зазначимо, нещодавно коломияни, які живуть поблизу сміттєзвалища, почали блокувати в'їзд машинам із відходами з навколишніх сіл. Дозволяють завозити лише відходи з Коломиї. Людям набрид сморід. А ще підземні води та ґрунт доведені до жахливого стану. Безстрокова акція триває з 1 липня.

Як наслідок, компанія "АВЕ", яка займається вивезенням сміття, взагалі перестала збирати його в селах. Біля приватних обійсть за недовгий період часу назбиралося чимало сміття, йдеться в сюжеті каналу "НТК"

Тому в Коломиї вже взялися шукати нове місце для полігона. І вже навіть знайшлися зацікавлені інвестори, переконує міський голова Ігор Слюзар.

Проблема стоїть гостро вже кілька років, адже теперішній полігон вже давно переповнений. 

Ще два роки тому на громадських слуханнях мешканці Коломиї разом із представниками влади домовились шукати нове місце для сучасного полігона. Тоді вирішили, що воно має бути на території району. Голова Коломийської райради Олександр Дячук заявляв, що є канадські інвестори, які готові побудувати завод для переробки твердих побутових відходів, однак це питання тоді так і не вирішили. А кілька днів тому на засіданні сесії він заявив, що реалізувати цей задум не вийшло через те, що так і не вдалося знайти місце. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: