fbpx

У Коломию додому: десята окрема гірсько-штурмова бригада повертається з війни

Суспільство 14:49, 03.11, 2016

З 25 травня 2016 року бійці 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади виконували бойові завдання у Донецькій області. Підрозділ тримав оборону в районі населених пунктів Мар'їнка, Красногорівка, Тарамчук, Степне та Солодке.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Окремої Гірсько-Штурмової Бригади.

Пунктом постійної дислокації бригади було обрано оточене горами місто Коломия на Франківщині. Там планувалось проводити тренування бійців “Десятки”, де б вони опановували альпіністські навики та проводили навчання з гірсько-штурмової підготовки. Фактично Коломия стала рідною домівкою бригади. Але реалізувати ці плани не дала війна на Сході.

“25 травня 2016 року, 10 ОГШБр прибула виконувати бойове завдання в Донецьку область, зону виконання АТО. Бригаді дісталась дуже складна ділянка смуги відповідальності, тобто лінія фронту. Оборону підрозділ тримав в районі населених пунктів Мар’їнка, Красногорівка, Тарамчук, Степне, Солодке. Відразу після прибуття в “сектор” зав’язались бойові дії, котрі переважно носили позиційний характер, під час яких ворог постійно здійснював артилерійські, мінометні, танкові обстріли (набоями з калібром, забороненим Мінськими угодами), які в основному здійснювались в нічну пору. Дуже часто нашу лінію оборони намагались прорвати ДРГ сепаратистів і регулярних російських військових. З ними приходилось вступати у ближній бій, інколи відстань до ворога була на відстані кидка ручної гранати. Під час цих боїв з нашої сторони, на жаль, були загиблі… Втім, ворог, згідно з даними розвідки, поніс набагато більше втрат і головне – жодного разу не прорвав нашу лінію оборони. А в перерві між боями бійці 10 ОГШБр укріпляли позиції на ВОП-ах, чистили зброю та психологічно підтримували один одного жартами, посмішками, дружнім словом”, – йдеться у повідомленні.

Поки солдати “Едельвейсу”, так у народі назвали бригаду, воювали на Сході, Коломия не забула про “Десятку”. Завдяки спонсорській допомозі місцевих патріотів був проведений ремонт приміщення, де буде розташований штаб підрозділу. Коломийські волонтери неодноразово привозили бійцям різні смаколики та інші необхідні на фронті речі. Адже значна частина особового складу бригади – саме хлопці з Івано-Франківщини чи взагалі з самої Коломиї.

Коли прийшла новина, що 10-ту ОГШБр по ротації виводять зі Сходу у пункт постійної дислокації у Коломиї, цю звістку сприйняли як велику-велику радість.

“Скоро бригада погрузиться у ешелони та відправиться на Захід України, де її чекає вдячна, прекрасна Коломия, її відкриті, приязні люди. Настрій у бійців відмінний, адже вони їдуть додому! Коломия, ми, солдати України, вітаємо тебе!” – йдеться у повідомленні бригади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: