fbpx

На Косівщині молодики побили чотирьох чоловіків та розбили викрадений автомобіль

Суспільство 18:26, 11.01, 2016

Прокуратурою Івано-Франківської області взято на контроль стан досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення групою осіб хуліганства, незаконного позбавлення волі людини та незаконного заволодіння транспортним засобом.

Встановлено, що 9 січня близько 22 години 23-річний молодик, перебуваючи в кафе разом зі своїми "побратимами", в селі Середній Березів Косівського району, розпочав конфлікт із двома місцевими хлопцями. В ході конфлікту молодик, штовхнувши останніх, наніс їм удар ногою в область грудей.
Відтак конфлікт продовжився за межами закладу, за участю невідомих осіб та із застосуванням вогнепальної зброї. Ніхто із учасників сутички та сторонніх осіб поранень не отримав, пише КУРС з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

В подальшому спільники вирушили в напрямку села Середній Березів та, зустрівши дорогою 25-річного чоловіка, спричинили з ним конфлікт, під час якого зламали йому палець.

Після цього зупинили попутній автомобіль ВАЗ-2101 та з погрозою застосування вогнепальної зброї змусили водія відвезти їх до села Люча. Прибувши до вказаного населеного пункту, водій відмовився везти "пасажирів" далі. Натомість зловмисники побили його до втрати свідомості та, помістивши в багажне відділення, заволоділи автомобілем.

Продовжуючи рух цим авто, на території Надвірнянського району вони, не впоравшись з керуванням, зіткнулись з бетонним відбійником та,  залишивши авто, з місця події зникли.   

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України, ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України та ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. 

Вказаних осіб затримано наступного дня на Закарпатті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: