fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • У медуніверситеті відбувся фінальний матч з футболу Арабської спільноти Івано-Франківська. ФОТО

У медуніверситеті відбувся фінальний матч з футболу Арабської спільноти Івано-Франківська. ФОТО

Спорт 11:42, 31.12, 2016

У четвер, 29 грудня, у спортивному комплексі кафедри фізичного виховання та здоров'я Івано-Франківського національного медичного університету відбувся фінальний футбольний матч між командами студентів з Йорданії та Іраку.

"В Івано-Франківську вчаться студенти з багатьох країн, а саме Судану, Тунісу, Іраку, Йорданії, Еквадору тощо, – розповідає голова арабської спільноти Івано-Франківська Фуад Аліві. – І наприкінці року ми вирішили зробити фінальний матч з футболу. Він відбувається між студентами з Йорданії та Іраку".

За словами Фуада Аліві, такі матчі відбуваються щороку. А протягом року студенти тренуються і грають у футбол в різних спортзалах міста.

"Без спорту немає життя,  говорить Фуад Аліві.  Спорт потрібен для всіх, в тому числі й для медиків. До того ж спорт допомагає налагодити дружні стосунки між українськими та нашими студентами. Часто ми проводимо своєрідні інтернаціональні матчі, коли зустрічаються студенти-іноземці та українські студенти, і так знайомимось з місцевою молоддю, товаришуємо".

«Особливо хочемо відзначити спортивні умови в медичному університеті, вони просто чудові,  каже Фуад Аліві.  Хочемо подякувати ректору Миколі Рожку, нашому деканату та завідувачу кафедри фізичного виховання та здоров’я Володимиру Левку за ці чудові умови для занять спортом, які ми маємо".

Цьогорічний фінальний матч видався захоплюючим. Відзначимо, що перед початком матчу команди привітали один одного вигуком "Слава Україні!" – "Героям слава!" Гравці обох команд уже з перших секунд показали, що вони налаштовані серйозно. На майданчику було чимало силової боротьби, гострих моментів та справжня злива голів. У підсумку перемогу з рахунком 15:7 святкували студенти з Йорданії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: