fbpx

У Музеї історії Надвірнянщини продемонстрували унікальні документи про Голодомор

Суспільство 12:18, 04.12, 2015

В музеї історії Надвірнянщини 3 грудня відбулося відкриття інформаційно-просвітницького проекту "Спротив геноциду", у рамках якого презентували 18 фотодокументальних стендів, розроблених Українським інститутом національної пам'яті.

Основною темою виставки є спротив українського народу тоталітарній радянській системі та Голодомор 1932-33 років як наслідок цього спротиву.

Експозицію побудовано за хронологічною послідовністю подій, які передували Голодомору-геноциду. Кожному періоду присвячений окремий плакат-колаж із фотографіями і фотокопіями тогочасних документів. За задумом авторів, на їх основі кожен відвідувач може скласти власне уявлення про минуле, розуміти, що і як відбувалося.

На стендах представлені унікальні документи та фото із ГДА СБУ, інших державних архівів, які розкривають масштаби спротиву, його форми і методи. Значна частина документів вперше була оприлюднена саме у форматі виставки "Спротив геноциду". Вперше вона була показана у Києві у 2014 році.  

Виставка "Спротив геноциду" експонуватиметься в музеї до 7 грудня цього року, а по завершенні її передадуть в інший район області.

Як писав КУРС, нещодавно експозицію фотодокументальних матеріалів "Спротив геноциду", які відображають події Голодомору 1932-1933 років, презентували в Івано-Франківському обласному краєзнавчому музеї.

Читайте також: СБУ оприлюднила архів кримінальних справ про Голодомор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: