fbpx

У Надвірній на бруківці створили унікальний "Гердан"

Політика 21:01, 02.09, 2015

Районна організація партії "ВОЛЯ" під керівництвом викладачів Надвірнянської художньої школи створили унікальне графіті на бруківці в пішохідній частині міста.

Кількадесят метрів гуцульського орнаменту, виконаного в автентичних кольорах і з використанням традиційних візерунків, намалювали на Майдані Шевченка і далі – надвірнянською стометрівкою до Ратуші. 

"Під керівництвом професійних художників, викладачів Надвірнянської школи мистецтв, ми обіграли ті візерунки, які були викладені на бруківці з легкої руки архітектора міста Тараса Угринчука. Використали традиційні орнаменти Гуцульщини у притаманних їм кольоррах", – розповідає одна з ініціаторів проекту, волівка Тетяна Пришляк. 

За її словами, малюнок з легкої руки надвірнянців отримав назву "Гердан". Представники "ВОЛІ" вирішили приурочити його до Гуцульського фестивалю, який Надвірна має прийняти цими днями.

"Хотіли сторити у Надвірній таку вісь, докола якої оберталося би туристичне, мистецьке і навіть політичне життя міста. Але найголовніше  щоби це прикрашало нашу Надвірну",  пояснює задум Тетяна.

На запитання, чи не зійде вся ця краса зі снігом, Тетяна Пришляк посміхнулася: "Такі ж фарби використані при створенні графіті на Михайлівській площі в Києві". 

Але вуличне графіті на бруківці, в якому використаний автентичний орнамент однієї з етнічних груп,  унікальна річ для України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: