fbpx

У науковому містечку "Нова енергія" діти пізнають магію науки

Стиль життя 19:35, 15.12, 2018

Єдине у Західній Україні наукове містечко новітнього типу працює в Івано-Франківську вже два роки. В "Новій енергії" дітям розкривають таємниці світобудови і спонукають до вивчення природничих наук через ігри та видовища.

Ідею наукового містечка "Нова енергія" запозичили за кордоном, де вже давно діють такі наукові центри та музеї для дітей. Мета – пробудити в дітей цікавість і віру в науку, пише Sotka.life

"Наша ідея – сприяти поширенню знань про науку, породжувати інтерес до неї та до технологій у молодшого покоління", – розповідає ініціатор проекту "Нова енергія", викладач та науковець Максим Карпаш.

Член команди "Нової енергії" та викладач університету Андрій Яворський розповідає, що стара школа не може зацікавити дітей у науці. Тому тут впроваджують edutainment – навчання через гру і розвагу. При цьому в "Новій енергії" намагаються органічно доповнити шкільну програму, а не замінити її.

Прив'язка до університету нафти і газу визначила головний пріоритет для містечка – енергетику. Це закономірно: тут сподіваються, що зацікавлені діти зрештою стануть студентами університету.

Навчання у містечку інтерактивне й ігрове. Тут працюють гуртки Arduino, LЕduino, 3D-школа, фотошкола.

Дорослим тут також завжди цікаво. В "Новій енергії" влаштовують екскурсії, шоу і тренінги. Під час екскурсій серйозних дорослих обіцяють перетворити на веселих дітей, а останні стають маленькими науковцями. У музеї можна і навіть треба торкатися усіх експонатів. Можна влаштовувати змагання на велогенераторі енергії чи у віртуальній реальності, надрукувати власноруч спроектовану модель на 3D-принтері.

Особливою популярністю користуються наукові шоу: "Тесла шоу високих напруг", шоу вогню "ALLхімія", кріогенне шоу "Шостий елемент".

"Не всі вірили, що ми втримаємося. Це соціальний стартап, і ми дотепер функціонуємо в цьому режимі, самі на себе мусимо заробити, знайти кошти і працювати", – каже Максим Карпаш.

І це "Новій енергії" вдається. Інтерес публіки до наукового містечка лише зростає. 

Більше читайте на Sotka.life

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: