fbpx

У парку відкрили першу в Івано-Франківську кімнату матері і дитини. ФОТО

Суспільство 14:06, 19.02, 2018

У міському парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка відкрилася перша в місті кімната матері і дитини. Її послуги – безкоштовні.

Кімната безкоштовна і працюватиме без вихідних з 10.00 до 20.00 цілорічно.

"В першу чергу ми дбаємо про комфорт наших відвідувачів, особливо маленьких, – розповіла на відкритті директорка КП "Центр розвитку міста і рекреації" Руслана Василюк. – Ця кімната – це соціальний проект, тому нею можна скористатися безкоштовно. За чистотою будуть стежити двоє людей, працює камера відеонагляду ззовні та всередині".
Раніше тут підприємці зберігали прокатні засоби захисту. Реконструювало колишній господарський будиночок Комунальне підприємство "Центр розвитку міста та рекреації"Роботи обійшлися у 600 тисяч гривень, оскільки довелося підводити водопостачання, електрику. Загалом роботи з облаштування тривали близько року.
 
Руслана Василюк наголошує, що це не ігрова кімната. Тут є вбиральня, куточок, пеленальний столик, вологі серветки і навіть можна скористатися мікрохвильовою у сусідній кімнаті, якщо треба підігріти їжу дитині. Є іграшки, і заохочуватимуть батьків приносити книжки чи іграшки, які більше не потрібні. За призначенням це інклюзивна кімната, підлаштована під батьків з дітьми у візках.
 

Як писав КУРС, облаштування кімнати матері і дитини є частиною концепції розвитку міського парку ім. Шевченка у Франківську, що її планують втілити за наступні 5 років.

Читати також: Концепція на 40 мільйонів: що планують зробити з парком у Франківську

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: