fbpx

У Павлівці освятили оновлений пам'ятник Кобзареві

Суспільство 19:21, 25.05, 2015

154-ій річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі приурочено відкриття оновленого пам'ятника Кобзарю у Павлівці. Святкові заходи відбулися 24 травня за участю представників місцевої влади, громадських активістів та жителів села.

На важливості постаті Тараса Шевченка в історії України та цінності його морально-духовних ідеалів для сьогодення нагосили у своїх виступах голова районної державної адміністрації Іван Семанюк та голова районної ради Володимир Семенів. Подякував усім, хто долучився до цієї знакової події, сільський голова Павлівки Іван Вацеба, що є одним із ініціаторів відновлення пам’ятника, інформує Тисменицька РДА.

Відреставрований монумент прикрашає центральну площу села. Скульптуру та сквер, де встановлений пам’ятник, вдалося оновити завдяки перемозі Павлівської сільської ради у третьому районному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, зреалізувавши проект "Реконструкція пам’ятника Т. Г. Шевченка, відновлення його експозиційного, промоційного і естетичного вигляду та прилеглого до нього скверу з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря" та коштам із місцевого бюджету.

На святковому дійстві звучали промови, твори Кобзаря, пісні про українського Пророка. Зворушливим був виступ лауреата премії імені Романа Федоріва, автора епічної поеми "На розпуттях велелюдних", присвяченої Тарасу Шевченку, ветерана освіти Тараса Табачина.

Присутні на урочистостях поклали квіти до пам’ятника, взяли участь у богослужінні та освяченні оновленого монумента.

Як писав КУРС, Прикарпаття є рекордсменом за кількістю пам'ятників Шевченку в Україні. Нещодавно в Отинії Коломийського району відкрили 213-ий за рахунком пам'ятник Кобзареві в області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: