fbpx

У плані Ахметова "Крєпость" знайшлося місце для мера Бурштина

Політика 12:29, 13.05, 2015

План одіозного олігарха Ріната Ахметова із захисту своєї монополії на енергоринку країни передбачає залучення низки голів міст, у яких розташовані активи компанії ДТЕК.

Знайшлася у плані "Крєпость" роль і для мера Бурштина Петра Курляка. Про це йдеться у розділі документа "Підтримка місцевої влади": забезпечити прийняття звернень від імені органів місцевого самоврядування – мерів Бурштина, Добротвора, Добропілля, рішення сесії міської ради Зеленодольська. Термін виконання не конкретизовано: вказано лише, що у березні цього року планувалися звернення керівників міст Щастя, Енергодара і рішення сесії Кураківської міської ради. Всього протягом березня планувалися рішення семи міськрад і одне звернення мера.

1

Як відомо, компанія ДТЕК, яка входить в групу компаній СКМ Ріната Ахметова, в січні 2012 року придбала за 1,9321 млрд грн 45% акцій "Західенерго", збільшивши таким чином свою частку до 70%. Так Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, що входили до "Західенерго", стали власністю донецького олігарха. Всього ДТЕК в Україні належать 10 ТЕС і 2 ТЕЦ, 31 шахта, 13 вуглезбагачувальних фабрик, 5 підприємств з дистрибуції електроенергії, нафтогазовидобувні підприємства тощо.

Тепер Ахметов намагається зупинити реформування енергоринку і зберегти монопольне становище й активи.

Нагадаємо, план "Крєпость" оприлюднив колишній журналіст, народний депутат України Мустафа Найєм у своєму блозі на Українській правді.

2За інформацією Найєма, цей документ був розроблений директорами компанії ДТЕК під керівництвом генерального директора Максима Тимченка. "Крепость" – внутрішня назва документа, який складається з чотирьох модулів і описує стратегію кампанії із захисту інтересів ДТЕК і тактичні кроки. Дедлайни деяких заходів заплановані на липень-серпень цього року. Мітинги шахтарів у столиці і їхні вимоги замінити міністра енергетики є частиною цього плану.

"Судячи із подій, які вже відбулися, реалізація цього плану відстає від намічених раніше строків приблизно на місяць", – зазначив депутат.

Найєм скерував до СБУ, Генпрокуратури і МВС запити з вимогою перевірити причетність менеджменту ДТЕК до організації і фінансування галузевих протестів та втручання в діяльність державних органів влади. 

У самій компанії ДТЕК зазначили, що "їм не відоме джерело походження документа, опублікованого депутатом Мустафою Найємом". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: