fbpx

У престижному готелі біля Буковелю отруїлося шестеро туристів

Суспільство 13:20, 28.06, 2018

Вчора, 27 червня, до головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області від Яремчанської міської лікарні надійшло повідомлення про госпіталізацію шести хворих, в тому числі п’яти дітей.

Їх госпіталізували з готельного закладу "Вілла "Парламент", що в селі Яблуниця Яремчанської міської ради, повідомили КУРСу в управлінні Держпродспоживслужби.

В усіх хворих встановлено попередній діагноз "гострий гастроентероколіт". Стан хворих розцінювався як задовільний, легкого ступеня важкості, загальна слабкість, t 37,5-38 С°, пронос 1-2 рази на добу, нудота, блювота, болі в животі.

В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області створена комісія з розслідування факту отруєння. В ході санітарно-епідеміологічного обстеження закладу встановлено, що відпочинок дітей проводився згідно з цивільно-правовою угодою між власником готелю та керівником дитячого оздоровчого закладу "Цивілізація" на послуги проживання та харчування дітей. Цей заклад не був включений до дитячих відпочинково-оздоровчих закладів Івано-Франківської області.

Територія закладу зі сторони дороги не благоустроєна, не огороджена. Харчоблок не відповідає вимогам щодо харчування великих груп дітей. Впродовж трьох років цей заклад не перевірявся. В закладі відсутній дозвіл на спецводокористування та результати лабораторних досліджень якості питної води.

В ході епідобстеження відібрано проби води, змиви та харчові продукти для дослідження на вміст патогенної мікрофлори.

Головне управління Держпродспоживслужби в області видало наказ на проведення позапланової перевірки готельного комплексу "Вілла "Парламент". За результатами перевірки будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства, готуються матеріали для передачі в правоохоронні органи.

На сайті готелю вказано, що ціни на проживання там становлять від 600 до 6600 гривень.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: