fbpx

У селах Переріслянської громади з 1 квітня обмежили час роботи магазинів, кафе та ресторанів

Суспільство 11:19, 25.03, 2018

На сесії Переріслянської ОТГ прийняли рішення внести зміни у роботу закладів торгівлі та громадського харчування, де продають алкоголь, щоби "навести порядок в громаді".

На сесії Переріслянської ОТГ, що в Надвірнянському районі, серед 19 питань порядку денного розглянули питання про дотримання правил торговельного обслуговування населення на території громади.

Під час засідання дільничний інспектор Томин Василь закликав депутатів реагувати на ситуацію довкола закладів торгівлі і громадського харчування у селах ОТГ. Якщо хтось бачить порушення, бійки, продаж неповнолітнім алкоголю, звертати увагу, писати заяву, закликав правоохоронець.

"Доки немає заяви, я нічого зробити не можу. На анонімні звернення ми реагувати не можем, до відповідальності притягувати також", – пояснює він. 

Дільничний зауважив, працює з 9 до 18 години та має на обслуговуванні 14 сіл, об’їхати всі за день не може. Відтак чекає на допомогу від органів місцевого самоврядування. 

Голова ОТГ Іван Мельник наголосив, щоб навести лад, слід обмежити час роботи громадських закладів, інакших механізмів у місцевих органів немає.

Відтак роботу магазинів запропонували встановити з 8 до 22 години, кафе  з 8 до 23 години, ресторанів  з 8 до 24 години.

Крім того, власників зобов’язали дотримуватися чистоти довкола торгових площ, слідкувати за наявністю сертифікатів якості, ретельно слідкувати за тим, щоб алкоголь та тютюнові вироби не продавали неповнолітнім. За порушення правил буде передбачена відповідальність.

Рішення вступає в силу з 1 квітня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: