fbpx

У справі франківського атовця, який заступився за сина, поміняли прокурора

Суспільство 12:25, 14.08, 2017

Івано-Франківський міський суд задовольнив клопотання щодо відводу прокурора у справі атовця Віталія Мельничука. Атовця обвинувачують у побитті підлітка, який з товаришами ледь не до смерті побив його сина.

Нагадаємо, на сина обвинуваченого Віталія Мельничука після того, як він заступився за молодшого, напала банда підлітків з кастетом та побила до втрати свідомості. Тоді хлопця врятували перехожі, які відвели його додому.

Після побиття батько хлопця, теж Віталій Мельничук, спробував самотужки затримати і передати поліції хуліганів. Чоловік зустрів хуліганів поблизу свого будинку, і ті напали на нього. За словами адвоката, чоловіка врятували патрульні, які проїжджали поруч. Відтак мати одного з нападників Юрія Перепічки поскаржилася на Віталія Мельничука у поліцію та вимагає через суд 50 000 гривень відшкодування.

На попередньому засіданні адвокат підсудного Олег Веремієнко просив суд поміняти прокурора Ігоря Буджака, який, на думку адвоката, покриває злочинне угруповання неповнолітніх у ЗОШ №13.

Сьогодні суддя Олег Лазарів клопотання про відвід прокурора задовольнив. Однак відмовив захиснику у клопотанні щодо виклику свідків – учнів ЗОШ №13, представників патрульної поліції та соціальних служб. Суд вважає, що така кількість свідків призведе до затягування розгляду справи і запропонував адвокату обвинуваченого додатково обґрунтувати потребу викликати свідків на наступному засіданні.

Також суд відхилив клопотання адвоката матері Перепічки щодо закритого судового розгляду.

Крім того, сьогодні до справи долучили лист з прокуратури, який підтверджує, що відкрите кримінальне провадження від  31.01.2017 за фактом побиття Віталія Мельничука-молодшого групою осіб під орудою Юрія Перепічки.

Справу по суті суд почне розглядати 23 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: