fbpx

Вселенський патріарх підписав томос для Православної церкви України

Суспільство 13:45, 05.01, 2019

Сьогодні у Стамбулі відбулася церемонія підписання томосу для Православної церкви України.

У церемонії брав участь глава ПЦУ Епіфаній, а також був присутній президент України Петро Порошенко.

Томос про автокефалію для Православної церкви України написав художник, каліграф Лукас з монастиря Ксенофонт, що на Афоні. Він передав його Вселенському патріарху Варфоломію, інформує Радіо Свобода.

"Отець Лукас – найвідоміший Афонський художник і каліграф – подарував Його Святості пергамент з каліграфією томоса для автокефальної церкви в Україні, написаний ним від руки", – повідомили у Бігорському монастирі (Македонія).

6 січня після божественної літургії документ про автокефалію вручать главі Православної церкви України митрополиту Епіфанію.

Під час різдвяного богослужіння 7 січня у Софії Київській буде виставлено для загального огляду Томос про надання українській церкві автокефалії.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Україні відбулася історична подія  на Об'єднавчому соборі представники православних церков країни ухвалили рішення про створення єдиної Помісної церкви й обрали її предстоятеля  митрополита Київського Епіфанія, який до того був митрополитом Переяславським і Білоцерківським УПЦ Київського патріархату. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: