fbpx

У стоматологічній поліклініці в Івано-Франківську пробують відмовитись від бюрократії

Суспільство 18:06, 11.12, 2014

В Івано-Франківську може запрацювати електронна мережа реєстру та статистики пацієнтів медичних закладів.

Це європейська практика, коли медичні показники громадян зберігаються у цифровому еквіваленті, а не у сотнях аркушів паперу, які мають здатність губитися та додавати чимало бюрократичних обов'язків лікареві, інформує ОДТРК "Карпати". 

На це поки що зголосилася міська стоматологічна поліклініка, однак існує чимало перепон. Коментує один з ініціаторів проекту Андрій Ткачук:

"Всю паперову роботу і навіть рентген можна перевести на пластикову картку, яка через скрін-код зчитується сканером на комп'ютер чи спеціальний пристрій. Коли ти вже "зчитав", вся інформація з'являється на моніторі чи на планшеті, або ж, якщо абсолютно вдосконалити, то й на смартфоні у лікаря. Це абсолютно міняє всю паперову роботу, лікар має більше часу, щоб приділити увагу пацієнту.

Ми почали все впроваджувати в нашій стоматологічній поліклініці, але постало багато питань з Департаментом охорони здоров'я і Міністерством охорони здоров'я, коли все впирається в бюрократичні дозволи на конфіденційність через МВС, СБУ та багато інших інстанцій, які приводять цю роботу в глухий кут", – розповів Ткачук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: