fbpx

У виконкомі пояснили, чому вважають вимоги перевізників зупинити конкурс необґрунтованими

Суспільство 18:24, 19.10, 2015

В Івано-Франківському міському суді відбувається розгляд заяви виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на судову ухвалу від 13 жовтня, якою суд частково задовольнив вимоги перевізників, що домагаються скасування нового конкурсу на пасажирські перевезення у місті.

13 жовтня ухвалою Івано-Франківського міського суду було частково забезпечено вимоги позивача Мирона Гнатіва, який домагається скасування рішення виконкому про проведення конкурсу на пасажирські перевезення у Франківську. Ухвалою було призупинено проведення конкурсу на міські автобусні маршрути, результати якого мерія планувала оголосити вже завтра, 20 жовтня. 

У суді начальник юридичного відділу виконкому Надія Кедик пояснила, чому у мерії категорично не згодні з позицією окремих перевізників.

За словами Кедик, при підготовці заяви юристи звернулися у департамент ЖКГ, транспорту і зв'язку за інформацією про конкурс та попередньо укладені з перевізниками договори. З'ясувалося, що позивач – Мирон – надає послуги з перевезення по чотирьох маршрутах (№ 32, 56, 61 і 40), і його договір завершиться у липні наступного року. При цьому судова ухвала, на думку Кедик, зупинила дію угод, які не мають стосунку до позивача, а можуть призвести до колапсу в галузі маршрутних перевезень в Івано-Франківську. Договори на маршрути № 21, 23, 24, 25, 27, 30, 31, 32, які були включені у конкурсні лоти, закінчуються 31 грудня цього року. Івано-Франківський виконком зобов'язаний провести конкурсне пізніше, ніж за два місяці до закінчення дії договорів.

"Ми вважаємо, що призупиняти конкурс по маршрутах, в яких закінчуються договори, і маршрутах, які поки що навіть не існують, а плануються вводитись у новій схемі руху, не має підстав. Рішення виконкому про проведення конкурсу прийнято з дотриманням прав позивача. Позивач зможе до кінця свого договору здійснювати перевезення. Також ми вважаємо, що необхідно змінювати нову маршрутну мережу і укрупнювати маршрути. Ми вважаємо його позов необґрунтованим і просимо скасувати ухвалу від 13 жовтня про призупинення конкурсу",  наполягала Кедик.

Відтак, проведення конкурсу дозволяє позивачу не тільки продовжувати перевезення, але й не забороняє брати участь у конкурсі. 

Наразі сторони, кілька перевізників і громадські активісти чекають на рішення судді. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: