fbpx

У Яремчанському музеї провели справжню чайну церемонію. ФОТО

Стиль життя 15:28, 12.01, 2019

Китайську чайну церемонію у грудні 2018 року організували представники Яремчанського музею етнографії та екології Карпатського краю.

Охочим долучитись до тонкої й складної чайної справи майстер з чотирирічним стажем професійного чаювання Тарас Пасимок підготував для частування чотири види справжнього китайського чаю – пуер та улун, пише Kosivart.if.ua із посиланням на "Яремчанський вісник".

Під час неквапливого заварювання кожного з запропонованих і обраних чаїв майстер вів бесіду про особливості чаю та різних традицій його куштування, історію чаювання та відповідав на питання присутніх.

Тарас Пасимок розповів, що завжди любив чай і пив його у великих кількостях, купуючи в супермаркетах. Першу чайну церемонію йому провели друзі в Тернополі в 2015 році, і з того часу вже почав пити й розуміти чай на зовсім іншому рівні. За цей час прочитав десятки статей та книг, переглянув сотні відео і фільмів на чайну тему. За три роки він провів понад 1000 чайних церемоній. Згодом Тарас Пасимок познайомився із відомою косівською чаєманкою та мандрівницею Марічкою Туранською – разом вони поглиблювали свої чайні знання. Протягом 2015–2018 років він досить серйозно зайнявся чайною темою.

"За цей час мені вдалося познайомитись із купою чудових і світлих людей, професіоналів у цій справі, котрі багато мене навчили в плані якісного китайського чаю та загалом чайної культури і церемонії, посуду та багатьох інших важливих штук!" – каже майстер.

Під час чайної церемонії Тарас Пасимок використовував два способи заварювання чаю  у чайнику з ісінської глини на 350 мл та у спеціальній чашці з кришкою чаоу (гайвань).

Охочі скуштували улун  напівферментований чай, що у китайській класифікації займає проміжне місце між зеленим і "червоним" (тобто чорним) чаями. Чай пуер – постферментований чай, один з найдорожчих сортів чаю у світі.

Майстер розповів, що справжній китайський чай має строк придатності не більш як шість місяців, окрім, звичайно, спеціальних сортів, які закопуються у землю і з кожним роком стають ціннішими. Кожну порцію чаю можна заварювати від 3 до 10 разів та головне  заварений чай необхідно пити одразу, адже настояний декілька годин, а то й днів чай перетворюється на отруту для організму.

Більше читайте за посиланням >>.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: