fbpx

У зоні АТО очікують провокацій з боку російських найманців

Суспільство 09:34, 05.04, 2016

У районі населеного пункту Зайцеве, що на Донеччині, підрозділи незаконних збройних формувань від своїх кураторів з Кремля отримали близько 200 мін калібру 120 та 82 міліметри і планують їх використати як по позиціях Збройних Сил України, так і по мирних жителях Зайцевого, начебто на знак помсти за свого вбитого товариша.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

Окрім цього, сьогодні, починаючи з 7.30 в напрямку позицій Збройних Сил України в районах Авдіївки та Ясинуватої проросійські найманці розпочали масовані обстріли з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм. Бойовики ведуть вогонь зі сторони Мінерального по опорних пунктах сил АТО. Обстріли тривають і зараз. Окрім того, міни великого калібру противник безжально скеровує і в напрямку проживання місцевого населення. Наслідком таких безвідповідальних дій незаконних збройних формувань вже стало одночасне загорання помешкань та автомобілів мирних мешканців.

Загалом, протягом минулої доби бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню, що наполовину більше у порівнянні з добою раніше.

Використовуючи міномети різних калібрів, російські найманці завдали вогневих ударів по позиціях наших сил майже уздовж усієї лінії розмежування.

На Донецькому напрямку ворог цілив 4 рази у захисників Авдіївки, 3 рази у напрямку Новгородського та два – по Зайцевому. На лінії фронту зберігається тенденція застосування бойовиками великої інтенсивності вогню. Для цього противник використовує різні види зброї одночасно: міномети, кулемети великого калібру, гранатомети, роботу снайперів.

Ворог нарощує свої зусилля і на Маріупольському напрямку, застосовуючи при цьому зброю, заборонену Мінськими домовленостями. Зокрема, обстрілів із мінометів калібру 120 мм зазнали наші позиції поблизу Талаківки, а із мінометів калібру 82 мм  біля Широкиного.

На цьому ж напрямку в районі Гранітного бандити спробували взяти штурмом одну із позицій сил АТО. Для відбиття та запобігання проникнення противника на опорний пункт особовим складом було відкрито зосереджений вогонь з кулеметів та стрілецької зброї. Це змусило диверсійно-розвідувальну групу відступити.

На Луганщині теж було неспокійно. Ворожі міномети били по наших позиціях біля Новозванівки.
Безпекова ситуація на Донбасі має тенденцію до загострення. Та сили АТО готові до різких змін обстановки і надійно утримують свої рубежі оборони. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: