fbpx

Україна не впускатиме росіян-чоловіків 16-60 років

Політика 10:11, 30.11, 2018

Україна на час воєнного стану не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16 до 60 років, за незначним винятком.

Винятком буде здійснення гуманітарної місії, як-то прибуття на похорон, пролунало на нараді щодо посилення обороноздатності України за участю президента, пише УП.

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що його відомство переведено 1-й рівень боєготовності, кордон охороняється за посиленим варіантом, наряди на кордоні з Росією й анексованим Кримом посилено.

"Обмежено в'їзд іноземців – перш за все, громадян Російської Федерації. Здійснюється непропуск громадян Російської Федерації віком від 16 до 60 років, осіб чоловічої статі", – заявив він.

"Що стосується громадян України – ніяких обмежень не існує", – уточнив Цигикал.
"У разі виникнення обстановки гуманітарного характеру пропуск громадян Російської Федерації, які їдуть, наприклад, на похорон чи з якоюсь іншою гуманітарною метою, ми пропускаємо", – додав голова Прикордонної служби.
Президент Петро Порошенко уточнив, чи це "заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками Збройних сил Російської Федерації, і не дати їм провести операції, які вони намагалися провести в 2014-му році". Цигикал ствердно кивнув.   
"Тобто ще раз: чоловічна стать, 16-60, застосовується обмеження, крім гуманітарних випадків, які будуть чітко виписані в інструкції", – наголосив Порошенко.  
"І я би посилив вимоги щодо реєстрації в областях, у яких введено воєнний стан, для громадян Російської Федерації. Пропозицію прошу внести мені протягом 24 годин", – заявив президент.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: