fbpx

Українські фільми, які треба подивитися до кінця року

Стиль життя 19:44, 28.08, 2017

2017 рік – рекордний за кількістю українських фільмів, що вийшли у широкий прокат.

Ми зробили підбірку українських стрічок, на які варто звернути увагу у другому півріччі. 

Серед них – не лише більш звичні для українських режисерів історичні драми, а й комедії та пригодницьке фентезі. 

 

"Червоний"

Режисер: Заза Буадзе

Екранізація історичного роману Андрія Кокотюхи – одна з найбільш очікуваних українських прем’єр літа. У центрі сюжету – два українці, які відстоювали різні ідеали, але опинились в одному таборі. Повстанець Данило Червоний та радянський льотчик Віктор Гуров з різних куточків України, але лише спільними зусиллями вони зможуть вирватись на волю.

У кіно з 25 серпня

 

"Dzidzio Контрабас"

Режисер: Любомир Левицький

Нова комедія від режисера "Selfie Party" та "Тіней незабутих предків" Любомира Левицького цього разу – про трьох бовдурів, які вирішують зайнятись контрабандою. У ролі ватажка неорганізованих злочинців – співак Dzidzio, якому Левицький фактично дозволив грати самого себе.

У кіно з 31 серпня

 

"Рівень чорного"

Режисер: Валентин Васянович

Історія весільного фотографа, який фотографує чуже щастя, поки його власне життя перетворюється на сіру рутину. Фільм Валентина Васяновича ("Присмерк") цього літа вже отримав нагороду FIPRESCI (Міжнародної Асоціації Кінокритиків) на Одеському Міжнародному Фестивалі, тож будьте готові до драматичного авторського кіно.

У кіно з 31 серпня

 

"Припутні"

Режисер: Аркадій Непиталюк

Якщо серйозні драматичні стрічки вже набридли, то пропонуємо звернути увагу на легку та життєрадісну комедію "Припутні". Провінційний таксист Юра випадково натрапляє на двох жінок, які переконують його відвезти їх до забутого богом села Припутні. Але поїздка виявляється довшою, ніж Юра міг передбачити, адже через неочікуваний збіг обставин молодий чоловік змушений залишитись у селі на невизначений час. І ще невідомо, які сюрпризи йому підготувало Припутні.

У кіно з 28 вересня

 

"Сторожова застава"

Режисер: Юрій Ковальов

Справжнє українське пригодницьке фентезі про школяра, який випадково потрапляє у минуле. У середньовіччі хлопець знайомиться з богатирями Іллею, Добринею та Олешком та допомагає їм врятувати Русь від половців та містичних ворогів. Судячи з перших трейлерів, не варто очікувати нового "Володаря перснів" чи "Гру престолів", але фільм має усі шанси на популярність серед українських підлітків.

У кіно з 12 жовтня

Добірку підготувала Олександра Ринк

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: