fbpx

Українці почали все частіше економити на продуктах, – опитування

Економіка 13:15, 09.12, 2016

Приблизно у 80% українців відбулися зміни у звичному порядку придбання продуктів харчування. Це свідчить про зниження купівельної спроможності. Наприклад, 45% опитаних в останній місяць стали купувати продукти дешевших марок.

Такі дані наводить дослідницька компанія Research & Branding Group, пише УП.Життя.

Так, 41% опитаних відмовилися від покупки деяких продуктів, 39% українців почали купувати звичні продукти в меншій кількості, а 15% рідше здійснюють покупки. Загалом українці характеризують своє харчування неоднозначно. Приблизно половина опитаних (48%) вважає, що в цілому вони харчуються добре.

Трохи менша частка учасників дослідження вважають своє харчування в цілому поганим (38%). При цьому частіше за інших своє харчування хорошим вважають молоді люди у віці до 30 років (60%), жителі Західної і Центральної України.

На думку більшості опитаних (65%), якість їхнього харчування за останні два роки погіршилася. Частіше за інших про погіршення якості свого харчування заявляли люди пенсійного віку (76%).

Результати опитування показали, що найчастіше українці купують продукти на ринку (45%), в супермаркеті (43%), у невеликих магазинах поблизу дому (37%). Водночас 18% учасників опитування харчуються із власних господарств.

Близько 50% жителів звичайних міст і 60-70% жителів обласних центрів купують продукти на ринку або в супермаркетах. Однак якість придбаних українцями продуктів харчування не задовольняє половину опитаних (51%). Найчастіше задоволення якістю придбаних продуктів виражали учасники із Західного і Центрального регіонів України (відповідно, 47% і 46%). Навпаки, свою незадоволеність найчастіше висловлювали жителі Півдня і Сходу (64% і 57% відповідно).

Дослідження проводилося з 20.10.2016 р. по 1.11.2016 р. за загальноукраїнською вибіркою. Обсяг вибіркової сукупності – 1802 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: