fbpx

Укргідроенерго призупинило ініціювання проектів з будівництва каскаду ГЕС на Дністрі

Суспільство 19:50, 08.04, 2019

У Києві засідала двостороння молдовсько-українська Комісія зі сталого використання і охорони басейну річки Дністер.

На Комісії зі сталого використання і охорони басейну річки Дністер, що проходила у Києві 4-5 квітня, представники Укргідроенерго взяли участь в обговореннях дій, що стосуються проектів будівництва гідроенергетичної галузі, йдеться на сайті підприємства.
 

Під час другого дня засідання двосторонньої молдовсько-української Комісії зі сталого використання і охорони басейну річки Дністер було вирішено, що наразі призупиняються будь-які дії, пов’язані з ініціюванням проектів будівництва Верхньодністровського каскаду ГЕС, – до затвердження схем комплексного використання гідроенергетичних ресурсів річки.

Це є офіційною та спільною позицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Укргідроенерго стосовно Верхньодністровського каскаду ГЕС.

Нагадаємо, Всесвітній фонд природи виступив проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі

Директор КП "Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича" Михайло Ковтун зазначив в інтерв’ю ТРК Карпати, що така заява Укргідроенерго  не привід радіти.

"Якщо вчитатися в заяву, то зрозуміло, що рішення не кінцеве, а тимчасове. І про відмову від проекту не йдеться,  каже Михайло Ковтун. – Коли затвердять схеми комплексного використання гідроенергетичних ресурсів річки, повернуться до проекту. Окрім того, заява не підтверджена офіційним документом. Ми в принципі не бачили інформації, що вони відмовляться від будівництва каскаду ГЕС на Дністрі". 

Читайте: Не пудріть нам мізки! – у Городенці громадськість спілкується з керівництвом "Укргідроенерго" про будівництво ГЕС на Дністрі

Схеми комплексного використання гідроенергетичних ресурсів ріки Дністер мають затвердити на основі подання Дністровського басейнового управління водних ресурсів Держагентства водних ресурсів України. 

"З річки зроблять кладовище! Це злочин проти нас!" – мешканці Городниці проти будівництва ГЕС на Дністрі. ВІДЕО

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: