fbpx

Укрнафта зупиняє видобуток на 13 родовищах Івано-Франківщини через проблеми з Укрзалізницею

Економіка 15:52, 01.08, 2018

Видобуток змушений призупинити НГВУ "Надвірнанафтогаз" – через нестачу залізничних цистерн.

Нещодавно ми раділи новинам, що доходи від ренти в Івано-Франківській області перевищили прогнозні показники. Але вже сьогодні ситуація виглядає менш оптимістично, йдеться у повідомленні компанії. 

Підрозділ ПАТ "Укрнафта" НГВУ "Надвірнанафтогаз" через проблеми із відвантаженням сирої нафти буде змушений з 2 серпня зупинити видобуток на 13 нафтових та нафтоконденсатних родовищах. Зупинка викликана відсутністю залізничних цистерн Укрзалізниц. Про це йдеться в листі правління Укрнафти до міністра інфраструктури Володимира Омеляна та в. о. голови правління Укрзалізниці Євгена Кравцова.

"Станом на 30.07.2018 р. в НГВУ "Надвірнанафтогаз" склалась критична ситуація, штучно створена через затоварення резервуарного парку ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" в зв’язку з тим, що з/д цистерни для відвантаження та перевезення нафти не поступили на ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття", згідно з договором, укладеним з ПАТ "Укрзалізниця". У випадку, якщо питання поступлення з/д цистерн до 02.08.2018 р. не буде вирішене, ситуація призведе до повної зупинки 13 нафтових та нафтоконденсатних родовищ…; зупинки роботи 310 нафтових свердловин експлуатаційного фонду; зупинки власного видобутку нафти в кількості 330 т на добу та попутного газу об’ємом 220 тис. куб. м на добу",  йдеться в листі.

Таким чином, Укрнафта може втратити більш як 8% щомісячного видобутку газу та 8,5% видобутку нафти.

За даними компанії, ситуація з низьким забезпеченням цистернами для відвантаження нафти з резервуарного парку "Нафтохімік Прикарпаття" вже триває 6 тижнів. За цей період під завантаження з боку Укрзалізниці було подано лише 56 цистерн при мінімальній необхідності 360 одиниць.

Зупинка видобутку, вважають у компанії, може створити потенційні негативні екологічні та геологічні ризики, а також поставити під загрозу забезпеченням газом ряду населених пунктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: