fbpx

Укропівець Сергій Гаєвський: з-за студентської лави – у депутати міської ради

Політика 21:33, 17.11, 2017

28-річного Сергія Гаєвського в Івано-Франківську знає практично кожен студент. Хоча навчання він завершив ще 6 років тому. Активний, креативний і неординарний укропівець свого часу очолював профком Прикарпатського університету. Та й зараз він у багатьох напрямках та проектах співпрацює із молоддю. Саме тому студенти, багато хто з яких мешкає на БАМі, обрали Сергія Гаєвського депутатом міської ради.

Я закінчив франківську школу № 1. За роки в закладі нічим цікавим не займався. У 2006 вступив на фізико-технічний факультет. І ось на першому курсі Прикарпатського університету мене обрали старостою. А ще в той час я випадково потрапив на вечірку, яку організовував профком студентів інституту природничих наук. Активні молоді люди, нові знайомства, досвід, поїздки. Я вирішив, що мушу спробувати. З того все й почалося.

За кілька місяців мене, "зеленого" першокурсника, обрали головою профбюро факультету. А за кілька років я став заступником керівника профкому. На той час ми могли вирішувати чимало питань, відстоювати інтереси студентів. Дискотеки, конкурси краси, КВК, – бували такі дні, коли ми робили по 2-3 заходи. А в середньому за навчальний рік у нас було більше заходів, аніж днів у році.

На четвертому курсі мене обрали головою профкому студенів. Це майже 20 тисяч молодих людей, інтереси яких я намагався відстоювати. Стипендії, ціни на гуртожитки, матеріально-технічна база, оздоровлення на турбазах, пільги для малозабезпечених, туристичні поїздки у різні куточки України, конкурси краси, благодійні обіди, соціальні проекти на тему пропагування здорового способу життя. Більшість із цих проектів ми впроваджували вперше. І вони прижились не тільки в стінах нашого університету, але й за його межами.

Взагалі навчання в Прикарпатському – це маса друзів, поїздок, волонтерський досвід, розвиток особистості. І хоча навіть по закінченні навчання мені пропонували залишитись, я був проти. Бо головою студентського профкому має бути студент.

У 2015 я приєднався до команди УКРОПу. На той час у партії уже було багато моїх знайомих: Володимир Олійник, Віталій Мерінов. З власного досвіду я знав, що студентські звернення до влади зазвичай завершувались одними відписками. Одна із мотивацій, чому пішов на вибори: дійсно хотів змінити ставлення влади до молоді, хотів бути депутатом, який йтиме із студентами на діалог. Бо як не крути, саме наша молодь є рушієм змін в країні. І не можна так зневажливо ставитись до тих, кому будувати наше завтра.

Уже два роки ми з командою УКРОПу працюємо у місті і для міста. Щиро радий, що наша політична сила реалізовує так багато ініціатив, пов’язаних із молоддю: від мистецьких подій до соціальних проектів. Я особисто часто буваю на своєму окрузі. БАМ, звісно, один із найпроблемніших мікрорайонів міста. Та  вірю, що разом ми зможемо здолати усі труднощі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: