fbpx

Уряд виділить один мільярд гривень на програму "Доступні ліки" і розширить перелік препаратів

Здоров'я 14:09, 04.10, 2017

Кабінет Міністрів заклав у проект бюджету на 2018 рік 1 млрд грн на фінансування програми "Доступні ліки".

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Уряду, передає ТСН.

"6 місяців тому ми запустили програму доступних ліків. Наше завдання: сильна економіка – сильна соціальна політика. Понад 6,5 млн людей отримали рецепти на безкоштовні ліки. Наступного року ми закладаємо 1 млрд грн на фінансування програми. Перелік (ліків) буде розширений, люди отримають більший доступ до ліків",  сказав він.

Глава уряду підкреслив, що особливо важливо продовжити зміни в системі охорони здоров’я, аби люди відчули покращання якості послуг.

Програма "Доступні ліки" передбачає надання безкоштовних ліків або відшкодування частини вартості ліків від серцево-судинних захворювань, астми та діабету. Бюджет програми 2017 року становить понад 700 млн грн. Наразі понад 6,5 тисяч аптек є учасницями програми.

Нагадаємо, програма стартувала в Україні 1 квітня. Пацієнти можуть безкоштовно або з невеликою доплатою отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Програма зробила доступними ліки 157 найменувань. 

Урядова програма "Доступні ліки" може розширити нозології і включити лікарські препарати від дитячих недуг, алергії та для онкохворих. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: