fbpx

В Івано-Франківську батьки дошкільнят погодилися платити за дитсадки на дві гривні більше

Суспільство 19:12, 01.12, 2014

Громадська рада з питань освіти Івано-Франківська разом з представниками батьківських комітетів ДНЗ погодилися на збільшення оплати за перебування дітей у дитсадках.

Як писав КУРС, начальник управління освіти і науки міськвиконкому Івано-Франківська Наталія Микула звернулася до громадської ради з питань освіти розглянути питання щодо підвищення батьківської плати за перебування дітей у дитсадках.

Громадська рада розглянула це питання за участю представників батьківських комітетів та завідуючих дитсадками. Основним обґрунтуванням підвищення оплати за перебування дітей у ДНЗ є стрімкий ріст цін на продукти харчування.

Батьки дошкільнят одноголосно підтримали ініціативу управління освіти і науки МВК щодо збільшення оплати за харчування у дитсадках. Так, міське управління освіти і науки пропонує з 1 січня 2015 року збільшити оплату для батьків з 8 до 10 гривень.

Після затвердження відповідного рішення виконкомом та сесією міськради плата за перебування дітей у ДНЗ становитиме:

для дошкільних груп – 20 гривень, з них батьківська плата становитиме 10 гривень, решта  кошти міського бюджету;

для санаторних дошкільних груп – 31,3 гривень, з них батьки платитимуть 10 гривень;

для ясельних груп – 15 гривень, з них батьківська плата – 7,5 гривень;

для санаторних ясельних груп – 22,85 гривень, з них батьківська плата – 7,5 гривень;

для санаторних дошкільних груп із захворюваннями органів травлення та серцево-судинної системи – 23,74 гривні, з них батьківська плата – 10 гривень.

За словами Наталії Микули, станом на 15 листопада ДНЗ Івано-Франківська, які належать до комунальної форми власності, відвідують 8442 дитини. Станом на 1 жовтня 2014 року пільгами щодо харчування користуються 1137 дітей, що становить 14,8%. З них увільнені від оплати за харчування на 100% 472 дитини, на 50% – 630 дітей, частково увільнені (платять 7 гривень)  37 дітей.

Востаннє Івано-Франківська міська рада збільшувала оплату за дитсадки у 2011 році. Тоді вартість перебування дітей у ДНЗ зросла з 6,25 до 8 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: